Warszawski Park Moczydło zaprasza na “Wolskie Grillowanie” z kuchnią mazowiecką

Warszawski Park Moczydło stanie się 25 czerwca miejscem kolejnej odsłony “Wolskiego Grillowania”, które tym razem postawi na kulinaria i smaki związane z tradycją Mazowsza. W trakcie imprezy uczestnicy będą mieli okazję degustacji różnych tradycyjnych dań przygotowywanych na ich oczach. Wydarzenie nie będzie wiązało się z żadnymi kosztami dla uczestników.

Szykująca się edycja “Wolskiego Grillowania”, zaplanowana na niedzielę 25 czerwca, nosi tytuł “Poznajemy tradycyjne danie z Mazowsza”. Jako specjalny gość imprezy wystąpi Aleksander Baron, znany zwolennik kuchni mazowieckiej. Organizatorzy informują, że Baron podzieli się swoim bogatym doświadczeniem kulinarnym podczas czterech różnych prezentacji.

Na początek będzie można spróbować warszawskich flaków zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich, a także posłuchać opowieści o tradycyjnych potrawach mazowieckich. Następnie będzie można poznać ziemniaki z parnika oraz dowiedzieć się więcej o historii rodzimego street foodu. Kolejnym punktem programu będzie pokaz fermentacji i kiszenia, zaś na deser przygotowane zostaną wolskie rurki z kremem – zapowiada Ewa Statkiewicz, Przewodnicząca Rady Dzielnicy Wola. Dodaje również, że uczestnicy będą mogli skosztować wszystkich prezentowanych potraw i przekonuje, że nikt nie opuści wydarzenia głodny.