Na warszawskiej Ochocie, w dniach 20-21 kwietnia, miało miejsce niecodzienne wydarzenie kulinarnego świata – IV Ochocki Festiwal Streetfoodu. Przez cały weekend pasjonaci street foodu mogli delektować się propozycjami różnorodnych smaków z całego globu, serwowanych z mobilnych restauracji, popularnie znanych jako food trucki.
Uliczne punkty gastronomiczne zapraszały wszystkich smakoszy nowych doświadczeń kulinarnych w sobotę i niedzielę (20-21 kwietnia) od godziny 12:00 do 20:00 w malowniczym Parku Szczęśliwickim. Wydarzenie to stanowiło doskonałą okazję do skosztowania egzotycznych potraw, które przygotowano z prawdziwą pasją.
Zastanawiasz się, co można było zjeść na IV Ochockim Festiwalu Streetfoodu? Oferta była naprawdę szeroka. Od amerykańskich burgerów, przez meksykańskie burritos, aż po pankejki, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Entuzjaści kulinariów z całej Polski gromadzili się na tym festiwalu, aby cieszyć się smakiem jedzenia z mobilnych restauracji.
Ale festiwal ten oferował swoim gościom nie tylko smaczne jedzenie. Poza strefą gastronomiczną znajdowało się wiele atrakcji dla dorosłych i dzieci. W strefie chillout można było odpocząć i nacieszyć się chwilą wytchnienia po posiłku. Dla najmłodszych przygotowano dmuchane zamki do zabawy.
Wysokość emocji na IV Ochockim Festiwalu Streetfoodu osiągnęła szczyt podczas Eksplozji Kolorów z proszkami Holi. Tęczowa chmura uniosła się wysoko w powietrze, kiedy uczestnicy zaczęli rzucać w siebie barwnymi proszkami Holi. To wydarzenie potwierdziło, że Ochocki Festiwal Streetfoodu to miejsce, gdzie można nie tylko dobrze zjeść, ale także świetnie się bawić i spędzić czas na łonie natury.